GREECE AND CYPRUS

Σε μία χώρα όπου ο τουρισμός αποτελεί τoν βασικό πυλώνα ανάπτυξης ή αλλιώς την βαριά της βιομηχανία, η απόλυτα σωστή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της γύρω από την παροχή σωστής εξυπηρέτησης είναι καίριας σημασίας. Το επάγγελμα του barista έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τεράστια ανάπτυξη, καθώς τόσο οι αλυσίδες καφέ μαζικής εστίασης, όσο και οι ανάγκες των ξενοδοχειακών μονάδων όλο και αυξάνονται. Ως εκ τούτου ,οι σωστά εκπαιδευμένοι και διεθνώς πιστοποιημένοι baristi αποτελούν αναμφισβήτητα μια ειδικότητα εξαιρετικής σημασίας για τον χώρο του τουρισμού.

To Beverage Standards Asssociation of Uk, εκπροσωπείτε στην Ελλάδα και στην Κύπρο απο την εταιρεία Coteco Eκπαιδευτική και Συμβουλευτική απο το 2018. Παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες για την αγορά της Ελλάδος και της Κύπρου:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σεμινάρια εκπαίδευσης Barista Skills Level 1 και Barista Skills Level  2 VRQ.

Τα μόνα σεμινάρια Barista στην Ελλάδα, τα οποία  παρέχουν επίσημο Βρετανικό εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών, αναγνωρισμένα διεθνώς.

BSA Barista Skills Level 1

Εισαγωγικό σεμινάριο στον κόσμο του καφέ, τσαγιού και κακάο και στα Barista skills. Παρέχει τόσο θεωρητική εκπαίδευση , όσο και πρακτική εκπαίδευση γύρω από τα παραπάνω ροφήματα και την σωστή παρασκευή τους. Παρέχει εκμάθηση σε πρακτικό επίπεδο όλων των κύριων ροφημάτων με βάση το espresso και το γάλα (Cappuccino,Caffé latte, Flat white κτλ) και τους άλλους τύπους καφέ (Φίλτρου, Ελληνικό, Στιγμιαίο). Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με θεωρητική και πρακτική εξέταση για την απόκτηση του επίσημου τίτλου σπουδών.

Η απόλυτη βασική συμπυκνωμένη γνώση για έναν barista , που θέλει να πιστοποιήσει την γνώση του, ή κάποιον που θέλει να ξεκινήσει την σταδιοδρομία του σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

BSA Barista Skills Level 2 VRQ

Σεμινάριο για έμπειρους baristi, με προχωρημένες γνώσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στο κομμάτι του speciality τόσο στον καφέ , όσο και στο τσάι και το κακάο. Το σεμινάριο Barista Skills Level 2 VRQ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και λειτουργεί στην εκπαιδευτική αγορά της Μ.Βρετανίας ως VRQ (Vocational Related Qualification) και ΝQ (National Qualification), δηλαδή εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών που αναγνωρίζει επαγγελματικά προσόντα.
Το σεμινάριο, καλύπτει όλη την γκάμα των ροφημάτων που προσφέρονται σε χώρους εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλύπτει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο την σωστή παρασκευή, παρουσίαση και σερβίρισμα προϊόντων ,όπως ο καφές, το τσάι, το κακάο και τα smoothies.

Επίσης ασχολείται τόσο βοτανολογικά ,όσο και γευσιγνωστικά με τον καφέ, το τσάι και το κακάο σε επίπεδο speciality. Kαλύπτει εξειδικευμένες ενότητες όπως το νερό , την εκχύλιση (brewing), διαφορετικές παρασκευαστικές μεθόδους καφέ φίλτρου (V60, Aeropress,Cold brew κτλ), το ψήσιμο του καφέ (Roasting).
Παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και τη σωστή χρήση των πρώτων υλών. Τέλος, εστιάζει σε λεπτομέρειες σχετικά με την σωστή εξυπηρέτηση πελατών, την ψυχολογία του πελάτη, την σωστή διαχείριση παραπόνων, την σπουδαιότητα του σωστού παρουσιαστικού και συμπεριφοράς κατά την διάρκεια της εξυπηρέτησης.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει εξετάσεις τόσο γραπτές ,όσο και πρακτικές για την απόκτηση του επίσημου τίτλου σπουδών VRQ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ CAFES (BSA 5 CUP GRADING SYSTEM)

KNOW MORE AND BE THE BEST - MAΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Σύστημα αξιολόγησης μαγαζιών και πιστοποίησης, με στόχο την ανύψωση των standards στον χώρο της εκτός σπιτιού κατανάλωσης καφέ και λοιπών ροφημάτων , καθώς και της επιβράβευσης της τελειότητας.
Ευκαιρία για café και εστιατόρια να αξιολογηθούν αντικειμενικά με διεθνή standards και να πιστοποιηθούν επισήμως από τον Βρετανικό φορέα BSA, με βάση την ποιότητα των παροχών τους.
Το σύστημα  πιστοποίησης μαγαζιών, café, εστιατορίων κτλ BSA 5 Cup Accreditation System λειτουργεί  με βάση τις υπηρεσίες και τα standards που επιδεικνύει ένα μαγαζί κατά την μυστική του αξιολόγηση, σε μία βάση πολλαπλών διεθνών κριτηρίων,   κατόπιν αίτησης αξιολόγησης της επιχείρησης από τον φορέα BSA. Ανάλογα με την βαθμολογία τα café χαρακτηρίζονται και πιστοποιούνται επίσημα με δίπλωμα και σήμα, ως  1 Cup, 2 Cup.. με βέλτιστη την πιστοποίηση 5 cup.  Κάθε χρόνο θα αναδεικνύεται μία σειρά νικητών με βάση την επίδοση τους στην βάση κριτηρίων του φορέα (ποιότητα ροφημάτων, service,καθαριότητα κτλ) . Ο νικητής  Best Drink award, κάθε χρόνο  θα συμμετέχει με τα έξοδα πληρωμένα στο επίσημο event και δείπνο του BSA στην Μ.Βρετανία, BSA GOLDEN CUP AWARDS 2019 .

Consulting - Συμβουλευτική

Το BSA GREECE AND CYPRUS, παρέχει μέσω του προγράμματος ‘Raising the Bar’ συμβουλευτικές υπηρεσίες σε café η εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, που θέλουν να βελτιώσουν την συνολική ποιότητα των ροφημάτων τους και το συνολικό επίπεδο εξυπηρέτησης της επιχείρησης τους και του προσωπικού τους, με βάση τα διεθνή standards του φορέα . Η συμβουλευτική λαμβάνει χώρα στην έδρα της επιχείρησης , για μισή ή μία μέρα ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

BSA Trainers accreditation / Πιστοποίηση εκπαιδευτών BSA

Το BSA GREECE AND CYPRUS, μέσω του προγράμματος ‘Τrain the trainer’, εκπαιδεύει και πιστοποίει εκπαιδευτές οι οποίοι και θα έχουν την δυνατότητα να διδάξουν τα σεμινάρια BSA Level 1 Barista Skills και ΒSA Level 2 Barista Skills VRQ στα ανάλογα πιστοποιημένα κέντρα εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ‘Τrain the trainer’ αναφέρεται μόνο σε επαγγελματίες που έχουν ήδη πολυετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης γύρω από τα ροφήματα και τα barista skills και γίνονται δεκτοί μόνο με επιτυχή προκαταρτική εξέταση γνώσεων και εκπαιδευτικών προσόντων.