1
Level 1 BSA Barista Skills
Σεμινάριο 16 ωρών. Κύριος στόχος η ολιστική γνωριμία των σπουδαστών με την θεωρία του καφέ , του τσαγιού και του κακάο, που θα υποστηρίξει την πρακτική τους εξάσκηση. Η εκμάθηση όλων των κύριων ροφημάτων του coffee menu και η σωστή παρασκευή τους . Το σεμινάριο μεταξύ άλλων βασίζεται στην εκμάθηση των απαραίτητων σταδιακών βημάτων για την τέλεια εκχύλιση του espresso και την δημιουργία σωστής ποιότητας microfoam.
  • Θεωρία καφέ / Bean to Cup - Γευσιγνωσία
  • Εκμάθηση ρύθμισης μύλου
  • Barista Routine - θεωρία / Πρακτική
  • Σωστή εκχύλιση Espresso
  • Ελληνικός Καφές / Καφές Φίλτρου
  • Θεωρία Βασικών Τύπων Τσαγιού - γευσιγνωσία
  • Δημιουργία ‘Microfoam’ για Cappuccino/ Caffé Latte
  • Το Coffee Menu / θεωρία και Πρακτική / Εκμάθηση παρασκευής όλων των ροφημάτων του Coffee Menu
  • Θεωρία Βασικών ποικιλιών Κακάο - Γευσιγνωσία
  • Θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση της επίσημης Βρετανικής πιστοποίησης BSA Level 1 Barista Skills
2
Level 2 BSA Barista Skills VRQ
Σεμινάριο 24 ωρών, για πεπειραμένους baristi. Κύριος στόχος η ένταξη των baristi στον χώρο των speciality,τόσο στον καφέ, όσο και στο τσάι και στο κακάο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην βοτανολογική και γευσιγνωστική ανάλυση των παραπάνω τριών προϊόντων. Σε πρακτικό επίπεδο η έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές εκχύλισης καφέ φίλτρου(Cold brew, V60, Aeropress κτλ), στο Latte art και στην δημιουργία διαφορετικών συνταγών smoothies. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από ύλη γύρω από την ασφάλεια και την υγιεινή της δουλειάς του barista, μαζί με ύλη σχετική με τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών και έμφαση στην ψυχολογία του πελάτη.
  • Speciality Coffee / Bean to cup / Sensory analysis
  • Roasting
  • Degassing/Brewing (θεωρία και Πρακτική)
  • Latte Art
  • Nερό
  • Speciality Tea
  • Speciality Cocoa
  • Smoothies
  • Aσφάλεια και υγιεινή
  • Customer Service - Ψυχολογία Πελάτη
  • Θεωρητικές και Πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση της επίσημης πιστοποίησης και εκπαιδευτικού τίτλου σπουδών Level 2 BSA Barista Skills VRQ