Σεμινάριο 24 ωρών, για πεπειραμένους baristi. Κύριος στόχος η ένταξη των baristi στον χώρο των speciality,τόσο στον καφέ, όσο και στο τσάι και στο κακάο. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην βοτανολογική και γευσιγνωστική ανάλυση των παραπάνω τριών προϊόντων. Σε πρακτικό επίπεδο η έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές εκχύλισης καφέ φίλτρου(Cold brew, V60, Aeropress κτλ), στο Latte art και στην δημιουργία διαφορετικών συνταγών smoothies. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από ύλη γύρω από την ασφάλεια και την υγιεινή της δουλειάς του barista, μαζί με ύλη σχετική με τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών και έμφαση στην ψυχολογία του πελάτη.
-
Speciality Coffee / Bean to cup / Sensory analysis
-
Roasting
-
Degassing/Brewing (θεωρία και Πρακτική)
-
Latte Art
-
Nερό
-
Speciality Tea
-
Speciality Cocoa
-
Smoothies
-
Aσφάλεια και υγιεινή
-
Customer Service - Ψυχολογία Πελάτη
-
Θεωρητικές και Πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση της επίσημης πιστοποίησης και εκπαιδευτικού τίτλου σπουδών Level 2 BSA Barista Skills VRQ