Το BSA στο Athens Coffee Festival

To Beverage Standards Association of UK (BSA) είναι η μη κερδοσκοπική ένωση της Μ.Βρετανίας που εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες της χώρας που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία ροφημάτων (καφέ, τσαγιού ,κακάο ,σοκολάτας, νερού,espresso μηχανών κτλ). Στόχος της ένωσης είναι η διάδοση και η βελτίωση των standards στον χώρο της κατανάλωσης ροφημάτων και η ευρύτερη ανάπτυξη του κλάδου.

Το BSA θεωρεί την εκπαίδευση ‘ύψιστης σημασίας’ για την επίτευξη του οράματος του. Ως εκ τούτου παρέχει στην αγορά της Μ.Βρετανίας και κατά επέκταση στα υπόλοιπα training centers του ανά τον κόσμο, τα σεμινάρια Level 1& Level 2 in Barista skills/Beverage Experts. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων και η επιτυχής έκβαση των εξετάσεων οδηγούν τους εκπαιδευόμενους σε απόκτηση επίσημων εκπαιδευτικών τίτλων σπουδών (National Qualification και Vocational Related Qualification ) αντίστοιχα για τα δύο level.

Oι πιστοποιήσεις αυτές, μέσω των δύο αυτοτελών ολοκληρωμένων σεμιναρίων, απευθύνονται σε μία πληθώρα επαγγελματιών που δουλέυουν ήδη στον κλάδο ή που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον κλάδο.

Το level 1, απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στον κλάδο ή σε barista με εμπειρία στο τεχνικό κομμάτι ή με γνώσεις μόνο πάνω στον καφέ, που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις υπόλοιπες πρώτες ύλες, όπως το τσάι, το κακάο, το νερό ,το σωστό service, ασφάλεια και υγιεινή κτλ, δηλαδή που θέλουν να εξελιχθούν σε beverage experts. Σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σε υψηλού επιπέδου τουριστικές μονάδες, σε ανθρώπους που θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητες τους με αναγνωρισμένο Βρετανικό εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών, αναβαθμίζοντας έτσι το βιογραφικό τους. Επίσης, σε ανθρώπους που θέλουν να βρούν δουλειά στο εξωτερικό στον κλάδο ή σε ανθρώπους που δουλεύουν σε θέσεις όπως F&B Managers σε τουριστικές μονάδες ή στον χώρο της εστίασης ,που θέλουν να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις ,ώστε να βελτιστοποιήσουν την συνεργασία τους με την ομάδα τους στον εργασιακό τους χώρο.

Το level 2, απευθύνεται σε εμπείρους baristi που θέλουν να πιστοποιήσουν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε επίπεδο speciality στα τρία βασικά ροφήματα, δηλαδή καφέ, τσάι και κακάο.

Το κέρδος της συμμετοχής στα παραπάνω σεμινάρια είναι η απόκτηση γνώσεων τόσο θεωρητικών ,όσο και πρακτικών σε όλα τα ροφήματα και η πολυδιάστατη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση ως barista/Beverage Expert. Παράλληλα η απόκτηση επίσημου εκπαιδευτικού τίτλου σπουδών, που πιστοποιεί τις γνώσεις και τις ικανότητες του εκπαιδευόμενου. Τέλος η δημιουργία ενός στιβαρού βιογραφικού για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση ,στον τομέα του τουρισμού ή της εστίασης.

Όλα τα παραπάνω θα χαρούμε πολύ να τα συζητήσουμε μαζί σας από κοντά, στο περίπτερο μας στο AthensCoffeefestival, την μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, στις 28-30/9 στη Τεχνόπολη Γκάζι, στο περίπτερο 4.

Με την εγγραφή στα σεμινάρια μας, κατά την διάρκεια της έκθεσης, προσφέρουμε έκπτωση 20% στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο και Νοέμβριο.